2014.11.23., vasárnap - Kelemen, Klementína.

Home \ Pályázatok, hirdetmények, közlemények

Pályázatok, hirdetmények, közlemények

Alább a jelenleg aktuális információkat tartalmazó, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és pécsi szervezetek által kihirdetett pályázatokat, közleményeket, hirdetményeket találja.

Nyomtatható verzió pecs.hu


HÚSVÉTI NYILATKOZAT

Mi, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselői fontosnak és szükségesnek tartjuk, hogy az ország megújulása idején magunk is megfogalmazzuk városunk alapvető értékeit. Ajánljuk e nyilatkozatot minden mai és jövőbeli pécsi polgár figyelmébe, hogy városunk több ezer éves múltja után jövőnk is sikeres, békés és biztonságos legyen.

Nyilatkozat megtekintése.....


Creative Cities

A Central Europe program keretében, a Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában megvalósuló Creative Cities projektben Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatán és a pécsi Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesületen kívül még kilenc külföldi partner vesz részt 4 európai városból, Gdanskból, Genovából, Ljubljanából és Lipcséből.

Pécs városa az európai legjobb gyakorlatokhoz hozzájárulva az eddig felhalmozott tudást osztja meg és elemzi a pályázat keretén belül.

Az új eszközöket (pl.: klaszter marketing) pedig a projekt partnereivel együtt létrehozandó klaszter működésének elősegítésére kívánja fordítani.

A kreatívipari klaszterek támogatása kulcsfontosságú cél Pécs városában ahhoz, hogy Európa Kulturális Fővárosi státuszát erősítse. Hogy Pécs e célját elérje, nagy mértékben támaszkodik a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület támogatására. Más szervezetek segítségére is számíthat a város, hiszen szorosan együttműködik az ország legnagyobb egyetemével, a Pécsi Tudományegyetemmel. Az alábbi linken további információk érhetők el angol nyelven, a projekt hivatalos honlapján.

 

 

A projekt honlapja ide kattintva elérhető..